به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، بیش از دوهفته از حضور بایدن در کاخ سفید می گذرد اما رئیس جمهور آمریکا هنوز گام رو به جلویی در بازگشت به معاهده برجام برنداشته است به طوری که وی در اولین سخنرانی سیاست خارجی خود هیچ اسمی از ایران و بازگشت به برجام نیاورد.
در این بین هرچقدر بایدن درباره برجام سکوت رسانه ای کرده است ، از سوی دیگر روزی نیست که « امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه درباره برجام سخن نگفته باشد و زیاده گویی های خود را مطرح نکند. او که چندی پیش در اقدامی گستاخانه و البته طماعانه خواستار مشارکت عربستان در گفت وگو های برجامی شده بود در سخنان اخیر خود ادعا کرده که می تواند« میانجیگری صادق و متعهد در مذاکرات تهران-واشنگتن » باشد.
ماکرون به اندیشکده شورای آتلانتیک گفته است که « هر کاری که بتوانم برای حمایت از هر اقدامی از جانب آمریکا برای مشارکت دوباره در مذاکراتی دشوار انجام خواهم داد. سعی خواهم کرد یک میانجی صادق و متعهد در این مذاکرات باشم.» اما نکته قابل تامل این جاست که او در حالی می خواهد پرچمدار میانجی گری ایران و آمریکا باشد که هنوز الفبای برجامی را به درستی درک نکرده و همچنان مصر است که یک صندلی در مذاکرات برجامی به عربستان و رژیم صهیونیستی داده و همچنین محدودیت هایی برای برنامه موشکی ایران نیز اعمال شود. گزافه گویی که چندی قبل رئیس جمهور کشورمان به صراحت به آن پاسخ داد.
حالا اما به نظر می رسد که هم تروئیکای اروپایی و هم تیم سیاست خارجی بایدن، به خوبی متوجه شده اند که عملکرد ترامپ در طول ۴ سال گذشته و خروج از قطعنامه ۲۲۳۱ جای هیچ حرف و حدیثی باقی نگذاشته است به طوری که سخنگوی وزارت خارجه روسیه اعلام کرده که آمریکا در حال ارسال پیامهایی قاطع برای بازگشت به برجام است و آن طور که جیک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا در نشست خبری اخیر خود اعلام کرده « آمریکا درباره مسئله هستهای جمهوری اسلامی با اتحادیه اروپا، به ویژه با این سه کشور اروپایی، در سطوح مختلف دولتی به صورت فعالانه در حال رایزنی است.» لاوروف وزیر امور خارجه روسیه نیز اعلام کرده که کشورش به عنوان یکی از اعضای گفت و گو های برجامی « آماده همکاری با اتحادیه اروپا برای احیای توافق هسته ای » است.
در این میان، رویترز نیز خبر داده که شرکای اروپایی برجام همراه با آمریکا بر سر برنامه هستهای ایران به زودی تشکیل جلسه میدهند. منابعی که نخواستهاند نامی از آن ها برده شود، به خبرگزاری رویترز گفتهاند که «مقامات عالیرتبه» آمریکا، بریتانیا، فرانسه و آلمان درباره برنامه هستهای ایران گفتوگو خواهند کرد.قرار است وزیران خارجه چهار کشور به صورت آنلاین درباره این موضوع به مذاکره بپردازند.
در همین زمینه سید عباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر خارجه در گفت و گوی اخیر خود با اشاره به موضوع برجام وبیان اقدامات بعضی جریان های رادیکال در منطقه، اروپا و آمریکا علیه برجام، افزود که نیروهای تاریکی عزم خود را برای جلوگیری از احیای برجام جزم کردهاند :« برخی کشورهای عربی که با آن ها آشنا هستید، برخی جریانها در داخل آمریکا، برخی جریانها در اروپا و کسانی که از روز اول اجرای برجام علیه این توافق فعالیت کردند و زمانی که در دوره ترامپ ایالات متحده از برجام خارج شد جشن گرفتند، از این قبیل هستند، کسانی که دشمنان قسم خورده جمهوری اسلامی هستند و میتوان آن ها را نیروی تاریکی نام نهاد.
همه این نیروهای تاریکی عزم خود را برای جلوگیری از احیای برجام جزم کردهاند. آن ها به خوبی میدانند جمهوری اسلامی ایران بدون برجام این گونه قدرتمند به سوی آینده حرکت میکند.»
مقالات بیشتر:وکیل در ارومیه
حمل و نقل چیست؟انواع حمل و نقل از نظر روش جابجایی